Viden, udvikling og samvær
4100 RingstedVælg område
Vis underviser

Underviser

Eva Melhof
Ledige pladser

Senior-Universitetet i Ringsted

Ved spørgsmål ring til 21 13 01 02

Senior-Universitetet i Ringsted
-Ny viden og livslang læring

Alle foredrag afholdes på onsdage kl. 14.00-16.00 hos AOF, Nørregade 8, mødesalen
(Der må ikke parkeres i gården)

Prisen er incl kaffe og småkager

Hold 20009
Pris Kr. 400 / 4 foredrag

20. september - Lys i mørket.Mit liv som blind
Eva Melhof, sognepræst
I januar 2003 mistede Eva Melhof synet og har siden da levet som helt blind. Eva Melhof fortæller om tiden, der ledte op til at synet endegyldigt forsvandt, fortælle om tiden, hvor hun skulle lære at leve som blind og ikke mindst om den kolossale omvæltning det er at skulle leve hverdagen på totalt ændrede vilkår. Ud over at være blind er Eva Melhof benamputeret efter en togulykke i december 2004. Eva Melhof fortæller levende, engageret og med megen humor. Det er ikke en grædekoneberetning, men et vidnesbyrd om at livet kan leves med håb og glæde - også selv om mørke skyer har dækket himlen over et menneskes tilværelse.

4. oktober - Mens Mogens forsvinder. Fra lillesøster til storesøster
Aase Helveg Povlsen

Dette er min beretning om, hvordan jeg og familie og venner - har oplevet min bror Mogens´ forsvinden ind i demens. En særdeles velfungerende person som, mente vi, havde problemer med hørelsen, og derfor også med hukommelsen - som skrev sedler om alt.
Det viste sig at være andet end dårlig hørelse og hukommelse.

25. oktober - De største tenorer Jussi Björling og Luciano Pavarotti
Henrik Engelbrecht, operaekspert


Operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller de gribende historier om to af de største tenorer i det 20. århundrede - begge to sangere, der kom fra beskedne kår, og som voksede op og blev berømte over hele verden.
Hør den gribende historie om en lille dreng fra Sverige, som allerede som 4-årig blev professionel sanger, mistede sin mor som 9-årig, og blev banket af sin far til at synge som en lille voksen sammen med sine brødre. Hør om bagersønnen fra Modena, som knoklede med kedelige sangøvelser i ti år før stemmen sad lige hvor den skulle, og han var klar til karriere, som tenor. Hør om bagsiden af berømmelses-medaljen, når alkohol og stjernenykker kaster mørke skygger over de to tenorers liv. Og se og hør først og fremmest sjældne filmklip med to sangere, der ændrede operaverdenen.
Henrik Engelbrechts nye bog, "Opera i guldalderens København" sælges og signeres i pausen.

8. november - Brexit og EU´s fremtid
Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker, sekretariatsleder

Hvis EU ikke fandtes! I mange år har vi hørt eksperter og politikere sige, at hvis EU ikke fandtes, så måtte vi opfinde det. I dag har Brexit, flygtningekrisen og den økonomiske krise skabt så meget grøde i samarbejdet, at det er på sin plads at sige, at EU uanset hvad skal tænkes om. Hvis vi skal genopfinde det, hvordan skal det så se ud? Debatoplægget tager afsæt i spørgsmålet: Hvordan kan vi konstruere et samarbejde, som nyder bred opbakning i befolkningerne i Europa og samtidig er i stand til at håndtere de grænseoverskridende udfordringer? Der bliver god mulighed for at deltage med spørgsmål og kommentarer, men du behøver ingen særlig viden for at møde op.
Rasmus Nørlem Sørensen er chefanalytiker i Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO) og kommenterer på EU og europæisk politik i en lang række medier. Han følger debatten om Brexit og EU's fremtid meget tæt og inddrager aktuelle perspektiver på EU-samarbejdet og briternes muligheder i forhold til EU.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 20-09-2017, kl. 14:00

Ugedag Onsdag
Holdnr20009
Adresse AOF Sydvest Sjælland
Nørregade 8
4100 Ringsted
LokaleNørregade 8
Holdtimer4
Antal mødegange4
AfdelingAOF Sydvest Sjælland

Kursusdage

20-09-2017 Onsdag 14:00  -  16:00
04-10-2017 Onsdag 14:00  -  16:00
25-10-2017 Onsdag 14:00  -  16:00
08-11-2017 Onsdag 14:00  -  16:00

Faktaoplysning

Bemærk Incl. kaffe og småkager

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.